Als bedrijf zie je graag goede resultaten. Daarnaast ben je ooit begonnen met een doel: je bedrijf moet het verschil maken voor jezelf en voor anderen. Wij zetten 5 voordelen van slimmer administreren op een rij. Hiermee zie je zowel voor je mensen als op het gebied van duurzaamheid en liquiditeit welke mogelijkheden en vrijheden je kunt creëren door slimmer te administreren.

 

1 – Administratie van last naar lust

Onze absolute nummer 1 is van de administratie niet niet langer een last maar een lust maken. We realiseren winst door duurzaam te administreren, waarbij we de papieren administratie binnen afzienbare tijd omzetten naar een digitale. Hiermee wordt zowel voor onze planeet als voor je bedrijf meer winst geboekt; in meerdere opzichten een duurzame oplossing.

 

2 – Overzicht en inzicht: met dashboard van Excel naar excelleren

Komen alle overzichten uit Excelbestanden? We zien het vaker. In de praktijk blijkt dit foutgevoelig en dat levert dus geen duidelijke resultaten op. Sterker nog: je verliest er tijd, geld en werkuren mee.

Een goede administratie verkleint risico’s. Ben je blij met een voorraadoverzicht dat 95% klopt? Realiseer je dan dat die 5% marge een enorm geldgat is. Concreet gezien kunnen bij elke tien kratten frisdrank in je voorraad vijf flesjes cola ongezien mee naar huis. Wij streven naar 100% nauwkeurigheid in voorraadbeheer.

Bij het inrichten van de administratieve organisatie zetten wij daarom taak- en functiescheiding centraal. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de regeldruk. Het koppelen van pakketten geeft bovendien snel financieel inzicht. Door goed gebouwde en gekoppelde rapportages kun je snel sturen, verklein je risico’s en kun je vooruitkijken; zien welke financiële kansen er voor je klaarliggen.

 

3 – Liquiditeit verhogen met betrouwbare informatie

Ken je alle administratieve trucs? Wij merken dat betrouwbare informatie en een goede basis (zie het dashboard van punt 2) onder meer de liquiditeit verhoogt. Een goed ingerichte administratie geeft je de ruimte om financieel om te denken. Door te schuiven met winst kom je bijvoorbeeld onder de streep beter uit. Ook een onverwachte omdenker: wij adviseren veel bedrijven om het BTW-percentage van 6% over de inkoop te wijzigen in 21% van de marge.

Het zijn kleine aanpassingen en omdenkers als deze die naast meer winst zorgen voor een stabiele liquiditeit.

 

4 – Betrek iedereen bij je proces en help je administratie

Van HR tot facilitair en van inkoop tot ICT – op het moment dat je alle afdelingen erbij betrekt, ben je driedimensionaal aan het denken. Dit kan de winst zelfs verdrievoudigen.

Wij leggen daarnaast (zie punt 3) de nadruk op taak- en functiescheiding. Je richt je administratie efficiënt in en automatiseert terugkerende taken waardoor je minder tijd nodig hebt om je werk goed te doen. Administratief medewerkers houden vervolgens tijd over om verbanden te leggen en kansen te maximaliseren.

 

5 – Meer voor mensen, meer duurzaamheid

De slimste investering is er één in CO2-neutrale bedrijfsmiddelen. Dit zijn investeringen waar je pas op termijn iets van terugziet. Bovendien begrijpen wij goed dat je ook in mensen wilt investeren.

Met LIV (lage inkomensvoordeel) neem je een maatschappelijk betrokken rol in de samenleving in: je neemt mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door hierbij te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen draag je bij aan een beter functionerende maatschappij.

Betaal daarnaast de pauzes door. Dit is counterintuïtief en effectief, want wij heten niet voor niets de financieel omdenkers. Met het doorbetalen van de pauzes kan slimmer gebruik worden gemaakt van LIV.

Met bovenstaande mogelijkheden draag je bij aan een betere samenleving zonder daarop in te leveren. Sterker nog: onze ervaring leert dat je er zowel in gemotiveerde mensen als in winst meer aan overhoudt.

Benieuwd naar meer tips die je verder helpen? Vraag vrijblijvend een quickscan aan via het contactformulier.

5 voordelen van slimmer administreren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.